Recipe: Delicious Tempoyak teri Pete
Tempoyak teri Pete. Resep Tempoyak Teri Pete khas Ma. Assalamualaikum bunda, Kali ini mamalia masak sambal tempoyak / durian yg di fermentasikan. Haluskan cabai beserta kunyit di blender.
Tempoyak or asam durian (Jawi: تمڤويق) is a Malay condiment made from fermented durian. It is usually consumed by the ethnic Malays in Maritime Southeast Asia, notably in Indonesia and Malaysia. Tempoyak is made by taking the flesh of durian and mixing it with some salt and kept in room. Hello mommy.Kali ini kita memiliki Resep Tempoyak teri Pete. Resep ini memiliki 9 Bahan utama, dan 7 cara memasaknya.
Resep Tempoyak teri Pete
- Sediakan 1 ons tempoyak asam durian.
- Siapkan 2 papan pete.
- Sediakan Teri.
- Sediakan Bumbu.
- Siapkan 10 buah Cabai rawit.
- Cukup 5 buah Cabai merah keriting.
- Siapkan 1 ruas kunyit.
- Sediakan 1 batang serai.
- Siapkan Gula, garam dan penyedap.
Tempoyak atau tempuyak adalah masakan yang berasal dari buah durian yang difermentasi. Tempoyak merupakan makanan yang biasanya dikonsumsi sebagai lauk saat menyantap nasi. Fermented durian, or tempoyak , is a traditional condiment in Malaysia and Indonesia often mixed with coconut milk curries or pounded with chilies into a spicy dip. It was developed as a way to both use.
Untuk Cara Memasaknya, Klik Selengkapnya
Komentar
Posting Komentar